CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Wednesday, July 11, 2012

Jalan-jalan ke Matruh, Egypt

assalamualaikum.. apa khbr?? semoga
semuanya dlm keadaan sht n baik2 yea..
dah lama xupdate blog.. hampir sebulan..
hehe.. mcm biasalah kan.. mood xde..
haha.. asyk2 mood xde.. huhu..



kebetulan hari nie xde wat ape.. so
merajinkan diri tuk update blog (leh lak
cam 2 yea?? ) walaupun blog xdiupdate
tp CK ada juga BW ke 2 3 blog.. tp
xsempat nak tinggal jejak.. hehe..
maaf yea kakak2 ku syg.. hehe..



hari nie nak update pasal trip CK ke
Matruh, Egypt.. tempat die memang 
cantik.. bak kata hubby, p honeymoon.
sebenarnya kteorg follow student johor,
mereka ada buat program kat sana..
biasalah kan, dah abih musim exm..
mestilah nak restkan minda kan.. so
kite jenjalanlah kan.. amek angin..



agpun kat kaherah nie manalah ada
pantai.. penuh dengan kesibukan..
udara pun panas (dah memang musim 
panas cik kak oiii.. hahahaha)
jd kiteorg pun joinlah jugak
program 3 hari 2 malam nie.. hehe..
(sje je nak menyibuk sesambil rehat)



perjalanan yg mengambil masa selama
4 jam (sebab hubby drive 180 km/jam)
memang laju.. CK xdpt nak lelap..
kaki asyk nak tekan brek je walaupun
CK duk kat seat penumpang je.. haha..
mulut apatah ag.. asyk nak membebel je.



sepanjang perjalanan hanyalah ditemani 
padang pasir (bau pun mcm bau pasir)
tp memang best sebab kat Malaysia mana
ada kan pemandangan cam 2.. hehe.. dpt ngk 
unta ag taw ( tp gmbr xsempat nak snap)
dan mcm2 ag benda2 pelik yg xmasuk dek 
akal yg terjd sepanjang perjalanan kami..



bak kata adk2 yg study kat mesir nie..
law xpelik bukan mesir lah namanya.. 
hehe.. seronok sebab benda2 2 memang
CK xpernah nmpk kat Malaysia.. oklah 
dr kite ckpo pepanjang baik kite layan
gmbr kan.. lagi best dr dgr  celoteh CK..




jom kite layan gmbr.. gmbr nie 100% x
di edit ok.. hehe..




sempat rehat sejam lebih,,
sebelum jalan kite mkn dulu.. hehe.. 
jemput mkn semua.. mkn dlm talam.. hehe..




sebelum jln kite pose dulu..
depan rumah penginapan.. 
pinjam baby org.. hehe..
baju kami sama warna lah..









kami dah smpai.. pantai ajiba (ajaib) matruh, egypt..
pantai die memang cantik.. tp sebelum nak ke pantai 
kena turun tangga dulu.. fuhh.. keluar semua peluh
jantan.. haha.. cian hubby.. kena dukung baby 2..
die tdo.. hehe.. 











dah smpai.. tp kena dgr taklimat n ada permainan
dulu.. barulah dibenarkan tuk mandi.. hehe
CK xjoin pun.. cume tgk je.. agpun baby 2 tdo..










dah selesai semua barulah dibenarkan
mandi.. hubby apa ag.. terus terjunlah..
CK?? CK xmandi pun.. hehe.. rugi lak rasa.. 



















nie lak gmbr pd hari ke 2.. kami xikut p siwa..
jadi kami ambil kesempatan yg ada tuk 
p beli pape yg patut n jln2 kat sekitar.. hehe..  




















dan nie gmbr pd hari terakhir.. sebelum lek
sempat lah jugak berhenti pantai ag.. rasa btl2 xnak
lek kaherah pun yea.. hahaha..




dah selesai mandi.. sume dah penat..
terus lek.. memang penat.. tp best sesgt!
harap suatu hari nanti akan smpai sini
lagi.. insyallah.. 



sekian..


:)

4 comments

July 11, 2012 at 9:33 PM  

wahh bestnya jalan2..heh ehe mkn dlm dulang tu syokk:)

July 11, 2012 at 9:43 PM  

@zila norazila memang best segt.. tempatnya memang menarik.. hehe.. 2lah.. student2 kat mesir law buat pape majlis memang akan mkn dlm talam.. hehe..

July 12, 2012 at 9:18 AM  

seronok dapat jalan jauh2...banyak ilmu yang kita dapat...bila la kami pulak nak merasa ke sana...

July 12, 2012 at 7:07 PM  

@Suraya Baharunbtl 2 kak su.. byk pengalaman yg dpt.. nie pun kebetulan je student kat sini buat.. law x xde p mana2 pun kak.. duk umah je.. hehe.. insyallah.. ada rezeki suatu hari nanti smpailah akk kat padang pasir nie.. :)

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...